Nukkekoti huvituksen ulkopuolen työt eivät ole vielä aivan valmiit, mutta kuitenkin siinä vaiheessa, että olen jo voinut siirtyä sisäpuolelle sisustushommiin. Ensimmäisenä valmistui vinttihuoneiston makuuhuone:

Oikealla olevan väliseinän tein kapalevystä. Tapettina on Sinooperista ostettua paperia ja lattialankut sinisestä bambu -liinasta.  

Työpöydästä ja tuolista kerroinkin jo edellisessä postauksessa. Lamppu on tehty korunosasta, rautalangasta ja puunapista, maalattu ja lakattu. Muovisen viherkasvin ruukkuna on nyörinpää ja lautasena nappi. Taustalla näkyy Tiinan keramiikkaa. Maton kudoin puuvillalangasta lasten kangaspuilla.

 

Sänky on joensuulaisesta Pikku Puttiikista ja tilkkupeiton sain Paulalta ensimmäisestä  joulukalenterivaihdosta v. 2006, johon osallistuin. 

Seinällä oleva pikkutaulu on kirpparilta löytyneestä korviksesta. Yöpöydän jalkana puinen lankarulla. Tuosta muovisesta lampusta en  tiedä, mikä se oikeasti on. Ystävät lahjoittelevat minulle tuon tuostakin nyssäköitä, joissa on jos jonkinmoista nippeliä ja tarviketta, ja tämä on jostakin sellaisesta pussista peräisin

Tässä vaiheessa voin jo vähän valottaa sitäkin, minkälaista väkeä Huvituksessa asustaa. Heistä kukaan ei vielä ole näyttäytynyt, mutta jotakin luulen jo tietäväni. Talon omistavat kaksi sisarusta, jotka ovat sen perineet. Siinä on kaksi huoneistoa ja työtila. Vinttikamarin huoneistoa asustaa nuorempi siskoksista, joka on käsityöläinen ja jonka hallussa alakerran työtilakin on. Ala- ja keskikerroksen huoneistoa asuttavat toinen sisko perheineen. Ja kuten kuvasta näkyy, vinttihuoneiston asukas tykkää väreistä ja vanhoista esineistä.