Kiireisen syksyn jälkeen löysäsin töitä jo vähän ennen joulua ja nyt olen pitänyt hiukan lomaa. Se on tarkoittanut sitä, että olen pitkästä aikaa ehtinyt oikein kunnolla myös askarrella. Nukkekoti Huvitus on noussut harjakorkeuteensa ja näyttää tällä hetkellä tältä:

Olen tehnyt joitakin omia muutoksia taloon, lisännyt eteiseen ikkunan valoa tuomaan ja laittanut umpeen toisesta kerroksesta yhden ikkunan. Se johtuu siitä, että talossa ei alkuperäisen suunnitelman mukaan ole portaita vintille, mutta täytyyhän sinnekin toki päästä, kun teen ylös ullakkohuoneiston, joten rakentamani portaikko olisi tullut rumasti ikkunan eteen ja niinpä päätin pistää koko ikkunan umpeen. Tämän seurauksena myös kylpyhuone pienenee hiukan, mutta ei kuitenkaan liikaa.

Suurimman muutoksen olen tehnyt tornin osalta. Aluperäisessä suunnitelmassa tornissa on salahuone, johon ei ole sisäänkäyntiä ollenkaan. Koska ylös tulee ullakkohuoneisto, jossa tulee olemaan oma asukkaansa, päätin tehdä torniin toisen kylppärin. Tämä vaati joitakin muutoksia, jotka vaikuttavat hiukan ikävästi talon ulkoasuun, mutta päätin kuitenkin sietää ne, jotta tuo kylppärin teko mahdollistui.

Tässä näkyy torni ja ullakon katto ennen muutoksia:

Sisäpuolella katto laskeutui alunperin näin:

Sahasin tornin seinään oviaukon sekä aukon kattoon. Sivuun jääviin aukkoihin sahasin kiilapalat:

Sisäpuolella näyttää muutosten jälkeen tältä:

Ulkopuolelle jää hiukan hassu tasanne tuohon tornin sivuun, mutta tämä kestettäköön. Kaikki rumat saumat tulevat jäämään ulkolaudoituksen alle:

Tornin jätän irralleen niin, että sen voi tarvittaessa nostaa sivuun kylppärin kalustamista varten.